I slutet av mars hade SOKU sin årliga årsplanering, denna helg hålls alltid en kort tid efter riksstämman med syfte att på ett så smidigt sätt planera in årets alla aktiviteter. I år ägde helgen rum i Graninge Stiftsgård, utanför Stockholm.

Helgen startade med en rafflande kickoff fest i Uppsala, som just SOKU- Uppsala anordnade. Vi blev mottagna på ett underbart sätt och kort efter att vi anlänt serverades det mat och vem tackar nej till mat efter flera timmars bilfärd? När vi ätit oss mätta och belåtna var det dags att smälta maten och för ett ögonblick var det nästan tomt vid borden och majoriteten intog dansgolvet. Har man ”kul” så flyter tiden ut i havet. Klockan närmade sig elva och det var dags att ännu en gång ge sig ut på en bilfärd, i en viss bil verkade det vara fest, det dansades rax till RNB och det verkade ju inte vara så svårt.

Väl framme vid Graninge Stiftsgård byttes det om till bekväma kläder och sedan var det dags för ”cevate”. När majoriteten lagt sig plockades kortleken fram och vissa sov på sofforna när motorerna i de starka stämbanden gick igång och man inte tilläts sova.

Tidigt nästa morgon var de flesta pigga och glada och efter frukosten var det dags för planeringen som var helgens syfte. Efter vår start med den heliga bönen ”Abun dbashmajo” intog Yusuf Aydin, SOKUs förbundsordförande, plats framför tavlan. Tillsammans gick vi igenom schemat för helgen och sedan var det dags för en ”lära känna” lek. Med tiden kom vi smått in på planeringen för året och de olika ansvarsområdena fördelades. Efter ett antal timmars arbete var det dags för lunch och de hungriga syrianerna tog för sig.

När vi alla kom tillbaka från lunchen var det dags för ett kort föredrag av Sandra Özmen. Hon talade om hur det är att vara ”Guds tjänare” , ett föredrag som rörde många. Inspirerade av föredraget fortsatte det intensiva planerandet av ungdomarna. Vid sex tiden var det återigen dags för mat och den goda tacosen kan det inte ha varit många som sagt ”nej tack” till. Dagen avslutades med en väl förberedd meditation som fick de slitna själarna att koppla av och samla krafterna, men vem var det som somna kort därefter? Tro mig inte många, det började lekas barn lekar, säger bara ”klappleken”.

Söndag, vår sista dag började med att hälften av deltagarna försov sig och det medförde att det fick bli en snabb frukost och sedan var det dags för morgonbön. Dagen fortsatte med det intensiva planerandet, samtidigt som förbundsstyrelsen hade möte. När magarna började kurra var det tack och lov dags för lunch. Helgen avslutades med en summering av förbundsordförande Yusuf Aydin som gick igenom årets inplanerade aktiviteter och efter den obligatoriska fotograferingen var det bara den jobbiga städningen kvar, men konstigt nog hjälptes alla åt och vi begav oss från Graninge Stiftsgård med stora leenden på läpparna.

Jag vill avsluta med att tacka Gud för denna underbara helg, tacka Gud för den härliga kärlek och gemenskap som han skapat bland de engagerade syrianska ungdomarna. Vill helt enkelt tacka Gud för allting.

Bilder kan ni se här.

Simon Issa MU