BILDER FRÅN BERGAVNINGEN

Den arameiske syrisk ortodoxe prästen Youssef Aboudy mördades kallblodigt idag i en skottlossning i en av Bagdads förorter.

Det var vid 12-tiden som fader Youssef Aboudy färdades i sin bil som beväpnade män öppnade eld och kallblodigt mördade prästen i det kristna bostadsområdet Zayiuna

Fader Youssef Aboudy som var rektor i en skola för både kristna och muslimer har har vid ett flertal tidigare tillfällen hotats och terroriserats, men har ändå fortsatt sin verksamhet.

Fader Youssef Aboudy föddes 1961 och vigdes till präst 1998, han tjänstgjorde senast i S:t Severius den Stores kyrkan, och kommer att begravas imorgon i S:t Petrus och Paulus syrisk ortodoxa kyrkan under ledning av biskop Severius Jamil Hawa.

Den syrisk ortodoxe patriarken Ignatius Zakka I Iwas, Patriarken av Antiokia fördömde idag mordet på den syrianske prästen, detta gjorde även påve Benediktus XIV.

De kristna ledarna, civila som religiösa, har blivit ett mål för de islamistiska extremisterna som satt den kristna befolkningen på flykt.

På bilden Kristna martyrer som dött i Kristinamn

Ärkebiskop Faraj Rahho mördad 13 mars 2008, Fader Paulus Iskender Syrisk Ortodox präst 2006, Fader Ragheed Gannis juni 2007

Bilder från begravningen!!

Josef Aslan MU