”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.” Joh 3.16

Guds kärleks är sannerligen enorm, för hur stort är det inte att Jesus Kristus kom ner till jorden, led och dog för vår skull, för att sedan återuppstå på den tredje dagen, för att de som tror på honom inte ska gå under utan få evigt liv, för vår frälsnings skull.

Därför är påsken sannerligen glädjens och kärlekens högtid, då vi ska minnas Kristus uppståndelse och hans kärlek.

Det är stilla veckan och då söker sig de flesta av oss till kyrkan för att be, bikta oss och ta emot den heliga nattvarden. I dessa tider av stress är det väldigt viktigt att man söker och finner tid och utrymme för Gud och kyrkan, för bönen och eftertanken. Hur glada blir vi inte när vi ser kyrkan vara full av människor i denna tid av glädje, gemenskap och kärlek. Men varför är bara vid högtiderna så många söker sig till kyrkan, varför kan vi inte ta oss den tiden resten av året. På samma sätt som kroppen behöver sin dagliga mat och sömn så behöver själen också sin andliga mat, som bland annat består av fasta, bön och goda gärningar.

Detta gäller särskilt ungdomarna, de som är den Syrisk ortodoxa kyrkans framtid, de som ska bevara och föra vidare den kyrkan som aposteln Petrus för ca 2000 år sedan lade grunden till. Det är tack vare den Syrisk Ortodoxa kyrkan som vi syrianer har kunnat överleva och bevara vår tro, språk och traditioner. Nu är det vår tur att arbeta för att bevara och föra den vidare in i framtiden.

I Dessa tider bör vi också tänka och be för våra bröder och systrar runtom i världen som lever under svåra förhållanden, vi ber att Gud ska ge dem styrka, hjälp och en bättre tillvaro.

Jag vill å SOKUs vägnar önska Hans Helighet Patriark Zakka I Iwas, Patriarken för den Syrisk Ortodoxa kyrkan av Antiochia och hela världen en glad påsk, och med honom vår ärkebiskop Dioscoros Benjamin Atas, vår stiftstyrelse, kyrkostyrelser, lokalföreningar en glad påsk, fylld med glädje och kärlek i gemenskap med nära och kära. Vi ber också om styrka och vägledning i vårt arbete inom SOKU för våra ungdomar och för den Syrisk Ortodoxa Kyrkan.

Qom Moran men qabro, Edo bricho!
Herren är Uppstånden

Yusuf Aydin
Förbundsordförande SOKU

Yusuf Aydin, Förbundsordförande SOKU