Äntligen är det dags för 2008 års körfestival och äntligen har turen kommit till Göteborg att stå värdar för detta fantastiska arrangemang. Körer från hela Sverige, hymner och lovsånger med skratt och glädje, 2000 år gammal historia som förenar sig med dagens ungdomar – en dag utan dess like!

Sannerligen vad fint det är när en kyrka fylls av körernas stämmor och den ljuvliga musiken får en att tro att man befinner sig i de himmelska salarna där änglaskaror sjunger Herrens lov.

Årets körfestival kommer att hållas i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa Kyrka i Göteborg, lördag 17 maj och kulturfesten som hålls efteråt är även den i Syrianska Kulturhuset nedanför kyrkan. Körfestivalen bjuder på hymner: en obligatorisk och en valfri från varje kör; årets diakon och årets diakonissa från varje stad kommer att presenteras även i år av Hans Nåd ärkebiskopen Mar Dioscoros Benjamin Atas, som med sin välsignelse kommer att öppna och inviga dagen.

Även andra uppträdanden och pausbidrag finns med och speciellt för i år är utställningen om S:t Jakob av Edessa (Mar Yakub d’Urhoy) vars minnesår i år firas av hela den Syrisk Ortodoxa Kyrkan och ett ypperligt tillfälle att hedra S:t Jakobs minne på denna vackra dag.

Nedan följer program för dagen. Vill ni veta mer om körfestivalen eller har frågor kan ni kontakta er lokala SOKU-styrelse eller SOKU-kansliet: tel/fax 08-550 401 53 / soku-kansliet@telia.com eller Yuhanes Kurt (Göteborg): 0739086428 / 0704614834.

Varmt välkomna till en fantastisk och välsignad dag!

”Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung med tacksamhet Guds lov i era hjärtan.” (Kol 3:16)

Program för dagen 11.00 – 12.00 Samling och frukost
12.00 – 12.45 Inledning
12.45 – 13.30 Första musikpasset
13.30 – 14.15 Pausbidrag + årets diakon/diakonissa
– Hymn och framträdande av S:t Johannes flickokör
– Hans Nåd ärkebiskopen presenterar årets diakon/diakonissa
14.15 – 15.45 Lunch / utställningar
15.45 – 16.45 Andra musikpasset
16.45 – 17.00 Paus/utställningar (överläggning av poängsättning)
17.00 –18.00 Prisutdelning, avtackning, fotografering
20.00 – 03.00 Kulturafton/fest
Arrangeras av SOKU-Göteborg
Festen äger rum i Syrianska Kulturhuset, nedanför S:t Johannes Kyrka

SOKU Göteborg