Den 7 juni var det äntligen dags för S:t Kyriakos att inviga den nybyggda kyrkolokalen. Hedersgästerna droppade in efter varandra och den syrianska traditionen, som innebär att påbörja arrangemangen senare än väntat, följdes även denna gång. Kl. 20.00 var det tänkt att man skulle sätta igång, men det var inte förrän 20.30 som kvällens värdar, Mansura Ogur och Nawar Malki, kunde ställa sig på scen, välkomna och tackade alla gäster samt presentera kvällens schema. Under tiden tilldelades alla gäster mat och dricka.

Efter en stund stod S:t Kyriakos kören vid entrén till lokalen, alla gäster ställde sig upp, vår käre biskop, Hans Nåd Mor Dioscoros Benjamin Atas kom in med prästerskapet bakom sig, kören välkomnade honom med den vackra hymnen ”To bashlom” och man kunde höra applåderna och jublandet från många håll. Hans Nåd och Fr. Josef höll sedan vackra tal, som sedan följdes av en hel del andra tal.

Allt mer folk droppade in för att glädjas med oss i denna festliga kväll. Tiderna passades inte, men detta påverkade inte festen negativt, utan det var kanske till allas fördel. Vi kan säkerligen konstatera att alla hade både roligt och trevligt.

Klockan 22.30 strömmade ”Suryoyono” ut ur högtalarna, Bar Gabriels hade äntligen fått sin plats på scenen alla gick upp på dansgolvet med stora vackra leenden och dansande fötter, festen pågick till ungefär klockan 03.30. Under festen pågick försäljning av lotter, och en hel del fina priser fanns att tilldela! Kvällen avslutades med en tryckare och en hel del vinglande. Sakta men säkert tömdes lokalen.

Ett stort tack till alla som var där, och alla som hjälpte till och stötta oss på olika sätt.

”Där två eller tre är samlade i mitt namn, där är jag mitt ibland dem” [Matt 18:20]

Rosmari Mushe – MU