Lördagen den 31a Maj hade SOKU-Tensta och SOKU-Skövde en träff med SOKU-Örebro i Örebro. Syftet var att lära känna varandra och umgås för att ha roligt samt träffa på nya ungdomar.

Dagen började med en kort bön i kyrkan och en presentation sedan var det frukost. När frukost tilldelades och alla var mätta o belåtna åkte vi till en ”park”, kallad Hästhagen. I Hästhagen finns det bland annat en stor gräsplan, beachvolleyboll, minigolf och kanoter.

Vi hade ett schema som vi skulle följa, men tyvärr så gick den inte hem alla gånger. Men vi började aktiviteterna med brännboll och sedan fortsatte vi med 5-kamp. Det va roligt att kunna se vissa roliga miner och vissa som ramla då och då men många blev också trötta och utmattade av solen som sken så starkt. Därför drog vi oss vidare mot vattnet där det fanns beachvolleyboll bland annat.

Efter att ha spelat beachvolleyboll och vissa Tenstabor som sola fick sin färg blev det dags för maaat! Grillmästaren Simon Issa grillade åt oss hamburgare! Guuu vad gott! Det var ganska roligt att kunna se Simon grilla hamburgare när han själv höll på att bli grillad hehe.

Efter maten var det bara att njuta av solen eller åka kanot . Många föredrog att åka kanot men resterade som inte gjorde det lekte lite med boll eller hade vattenkrig. Vi får inte heller glömma att nämna vattenkriget mellan SOKU-Örebro och SOKU-Skövdes ordföranden, det var roligt att titta på, hur det plattade håret blev krulligt hehe. De ungdomar som åkte kanot måste jag bara säga ”aaaaaw” till, hahaha. Det fanns vissa som var bra på att åka kanot men vissa hamnade också i vattnet, skövdebor? JA  ps. det finns mååånga kort på när ni ramlade om ni vill ha 😉 …

Då blev det dags att bege sig mot kyrkan då vi deltog på kvällsmässan. Efter vespern anordnades en Sahro och sahron bestod av bland annat mat, tacos, tilltugg, dans och charader. När kvällen började närma sig sitt slut åkte Skövdeborna först hem dock efter en lång presentation och förhandling om deras tidning Kifå (kifå 2) . När Skövdeborna hade åkt tänkte Tenstaborna också åka hem men så blev det inte eftersom av en liten diskussion på fyra personer blev det en stooor diskussion på hela gruppen. Vi bildade en rund ring med stolarna och började diskutera vissa aspekter samt att vi lekte ”påstående leken”. Efter ca 1timmes diskussion, skratt och prat begav sig Tenstaborna hemåt. Och då var det bara för Örebroarna att städa 😉

Ett stort Tack till städerna som deltog och ett stort tack till SOKU-Örebro. Vi vill även rikta ett stort tack till SOKU-Sverige som hjälpte oss att bidra med denna aktivitet och vi tackar Gud för den fina dagen!

Bilderna kan ni se här!!

SOKU-Örebro