Onsdagen den 9:e juli åkte representanter från SOKU:s religionsutskott, Talmide, till Örebro, St: Maria för att tillsammans anordna en andlig kväll för ungdomarna i kyrkan. Utöver representanter från religionsutskottet fanns även den tidigare utskottsansvarige Michel Issa på plats. Kvällen bestod av föreläsning, frågor och svar och en avslutande och avslappnade meditation.

Kvällen började med att utskottsansvarige presenterade utskottsmedlemmarna och berättade om SOKUs arbete samt religionsutskottets budskap som de vill förmedla ut till de syrianska ungdomarna. Därefter började hon med sin föreläsning ”Guds gåvor”, som bland annat handlade om att värdera de gåvor vi har fått och tacka Gud för dessa. Men att även göra gott och förvalta Guds gåvor på ett bra sett. En mycket fin och lärorik föreläsning. Sedan var det dags för en kort paus, där man fick röra på benen lite.

Kvällen fortsatte därefter med ”frågor och svar”, där utskottet hade förberett ett antal frågor som var aktuella och som många ungdomar ofta funderar över:

– Vad menas med andligt? – Är det rätt/fel att gå på disco? – Varför hamnar vi i svåra situationer? – Påverkas du av folkets åsikter och skvaller? – Varför är det viktigt att be, läsa bibeln och gå till kyrkan mm.? Är det viktigt med bikt?

Svaren framfördes på ett enkelt och lättbegripligt sätt så att alla hängde med och förhoppningsvis rätades många frågetecken ut.

Nu var det dags för en lite längre fikapaus där man kunde sitta och snacka och lära känna varandra lite bättre. Det fanns även möjlighet att ställa och diskutera andra frågor som man undrade över. När denna chatt stund var över började ungdomarna att röra sig mot kyrkan, som i övrigt låg i samma byggnad. Där väntade en stillsam meditation.

När meditationen väl satte igång var det knäpptyst i kyrkan och man såg verkligen att ungdomarna uppskattade denna form av andlig aktivitet. Efter meditationen fick var och än komma fram och ta ett mannakort, en bibelvers, som en avslutning på denna andliga kväll och som ett Guds budskap till ungdomarna.

Slutligen tackade Örebroungdomarna för denna fina kväll tillsammans. Religionutskottet tackade för att de fick komma och sprida Guds budskap.

Vi vill även först och främst tack vår Herre för denna fina kväll tillsammans och möjligheten till att träffa dessa vackra ungdomar.

Religionsutskottet