Den 27-29 juni hölls ett efterlängtat läger för ungdomar från S:ta Marias församling. Många försväntansfulla ungdomar anmälde sig till lägret som hölls på Vårdsnäs som är ett eftertraktat och mycket fint ställe i närheten av Linköping. Efter lite fortkörningar, massa biltutningar och en och annan omväg så var vi äntligen framme vid lägret under fredagen.

Väl framme hölls information kring lägret samt incheckning och rumsfördelning för deltagarna. Under kvällens tidgare timmar hölls en del roliga lära känna lekar som uppskattades, vilket annars märktes på ljudet som snabbt steg! Mingel-bingo var en ny lek som många gillade och fick alla att ivrigt springa runt i lokalen likt vilsna får. Sedan var det dags för en skön paus med kvällsmål som lägrets duktiga kockar hade ordnat för de övriga.

Lägret var en möjlighet att stärka gemenskapen bland våra ungdomar och samtidigt erbjuda nyttiga saker såsom föreläsningar och meditiationer. Det sistnämnda var det som stod på schemat härnäst medan alla begav sig till det fina lilla kapellet som fanns alldeles i närheten. Meditationerna gav alla en chans till att fundera och fokusera på Gud och det syntes tydligt att det uppskattades oerhört mycket bland de flesta som befann sig i kapellet. Det sista obligatoriska som stod på schemat var en filmvisning med ett budskap, i detta fall med bibliskt innehåll. Filmen Facing the giants var helt underbar och gav nog en del tankeställare hos många, nämligen att alltid i med- och motgångar ständigt prisa Herren vår Gud!

Dagen därpå började med en tidig morgonbön som leddes av ungdomsstyrelsen tillsammans med kyrkans malfono Imad Marouki. Efter frukosten stundade en väldigt rolig och intressant femkamp med en del prestige och tävlingslysta lagen emellan. Roligast var kanske att se ungdomarna fulla med mjöl i ansiktet, ramla hopplöst ner i gräset efter att snurrat en massa varv runt en pinne. Även om vädret inte var det bästa fortsatte de flesta med att bada, paddla kanot, spela fotboll och bara umgås under de timmar som erbjöds som fritid. Under lördagen hölls en intressant föreläsning av Daniel Yalin med temat spelmissbruk, som trots allt är ett ganska aktuellt ämne för ungdomar. Lördagen var definitivt inte över utan det kom att bli en väldigt lång natt för samtliga!

Efter föreläsning begav sig alla ut till grillplatsen i naturen med utsikt över vattnet. Det mesta goda erbjöds i matväg och alla blev nog mätta och belåtna (vissa mer än andra) innan vi skulle börja med de kulturella sketcherna inomhus. Varje grupp fick ett tema med en rubrik för vad varje sketch skulle handla om och därefter improvisera och spela upp sin egen version av temat. Improvisera gjorde de flesta så bra att en del i publiken fick skrattanfall! Sketcherna var tillsammans med meditationerna de mest uppskattade under hela lägret. När schemat för kvällen var slut trodde nog många att de trötta ungdomarna skulle lägga sig helt utmattade och sova. Istället var det full aktivitet med visning av filmer, äggkastning och en hel del andra lustigheter som pågick fram till morgonens tidiga timmar.

Söndagen började med morgonbön som vanligt och de oerhört trötta ungdomarna gjorde sitt bästa för att hålla sig vakna. Brännboll var lägrets sista aktivitet och sedan var det dags för städningen och utcheckningen från lägret för denna gång. Ett stort tack till alla som gjort detta fina läger möjligt! Den största tacksamheten riktas naturligtvis till vår Herre, vår Gud som ständigt är med oss och ger oss välsignelse genom sin andliga närvaro!

Jakob Yalin – SOKU-Norrköping, S:ta Maria