BILDER FRÅN BARNLÄGRET

Den 20 juni var det äntligen dags för SOKU att ha sitt årliga barnläger. Det här året höll man lägret för städerna Örebro, Norrköping och Linköping. Totalt skulle det vara 23 barn från städerna med 4 st ledare.

Dagen började med att örebroarna kom i tid som vanligt medan norrköping och Linköping bussarna trodde dem hamnat på väg till Turabdin men det var bara stenig väg. Under tiden som Örebroarna väntade så hissades midsommarstången upp på Hjälmargården där dem skulle hålla till. Johan Albayrak som var ledare från Örebro tog tillfället i akt att slå ett par varv med barnen runt midsommarstången fast med en syriansk touch.

Efter lite dansande runt midsommarstången kom äntligen de andra två bussarna fram och alla kunde hälsa på varandra och man började checka in i de små stugorna.

Incheckningen var klar och det var nu dags för alla barn att lära känna varandra. Mansura höll i ställningarna med en ringlek som till slut tråkade ut barnen men poängen var att lära känna varandra vilket dem också gjorde. Efter middagen så fann vi en stor studsmatta och hopprep, det hela resulterade i två OS-grenar med en massa syrianska atleter som skulle tävla. Det blev en massa hoppande i alla fall och alla var vinnare i dessa två grenar.

Andra dagen började med en tidig morgongympa. Alla var jätteduktiga som orkade gå upp så tidigt för att motionera med Johan. Först börjades det med uppvärmning. Sedan lekte man katt-och- råtta leken och allt avslutades med lite mandelå.

Senare på dagen efter lunchen så fick vi besök av RU, Isak och Linda,. Dessa två hade en fin föreläsning för oss om bönen Fader vår och Korstecknet. Det hela avslutades med en mysig meditation. Solen sken så vi passade på att bada lite också. Vår kära ledare Tomas Kilic var den första som hoppde in i vattnet och hade vattenkrig med barnen.

Efter mycket bus och badande var det dags för middag och efter maten hade det planerats en shahrå. I början var alla lite blyga så vår egen Susan Cakar fick charma killarna lite för att få upp dem på dansgolvet. Ungefär 10 minuter senare var alla på dansgolvet och festen var igång. Alla dansade och rockade loss riktigt ordentligt. Det fanns ännu en överraskning denna afton och det var en grill framför solnedgången på stranden. Klockan närmade sig nu midnatt och det var dags för alla busfrön att hoppa i sängs för att orka med 5-kampen som var planerad till sista dagen.

Sista dagen var nu igång, ingen morgongympa dock, men det var en 5-kamp inplanerad med massa roliga aktiviteter så som kasta tennisboll i hink med glasögon på, ägg-stafett, hoppa med soppsäck osv.

Klockan tickade iväg och det var nu dags för att ta avsked av varandra och börja rulla hem till sina hemstäder. Efter alla kramar och byten av telefonnummer var alla på plats i bussarna och vi började rulla hem.

Bilder från lägret kan ni se här!!

Ledarna