[VIDEOLÄNK]

Dagligen rapporteras det om bombhot mot kyrkor och församlingar, kidnappningar, våldtäkter och avrättningar av religiösa kristna ledare. Detta har lett till att den kristna ursprungsbefolkningen flyr Irak till bland annat Jordanien och Syrien. Härifrån försöker man ta sig till västvärlden och bland annat Sverige, detta under svåra förhållanden, hot och trakasseringar.

Det kristna blodet färgar idag Iraks gator, och trots många rop på hjälp är det fortfarande de kristna som är de värst utsatta i landet. Det sker dagliga övergrepp på de kristna i Irak och hundratusentals har flytt sina hem, kyrkor och städer, för att hitta en fristad.

De kristna som kan, flyr landet, och organisationen Minority Rights Group International kallar det för ”The Christian Exodus” det kristna uttåget eftersom att en väldigt stor del av de kristna flytt massakerna och de fruktansvärda omständigheter som de kristna idag lever under.

Det sker idag ett folkmord mot de kristna i Irak medan världen tittar på.

REKOMMENDERAD VIDEO ÖVER DE KRISTNAS SITUATION: IRAQI CHRISTIANS IN PERIL

Flera nyhetsbyråer har uppmärksammat de senaste dagarnas terrorattentat mot de kristna:

Fox news: TERRIFIED CHRISTIAN FAMILIES FLEE IRAQS MOSUL

News 24: 3 000 Christians flee Mosul

USA Today: 3,000 Christians flee Mosul killing campaign

Bild: AP Photo/Karim Kadim

Josef Aslan – MU