Det var en gång för länge sedan… Eller vänta nu lite, det var nog inte sååå länge sedan utan det var nämligen lördagen den 23 augusti som SOKU och UI hade en gemensam sommaraktivitet.

Dagen skulle börja kl 10.00 men så har ju alla egna ”nya” traditioner så det började lite senare än planerat.
Dagen började med att alla kom in med sina vackra leenden, hälsade och kramade sina nära och kära, vi får inte heller glömma det viktigaste av allt nämligen den goda och glada frukosten som väntade på oss för att bli uppäten. Den gav mycket energi till våra glada ungdomar.

Arrangörerna ställde sig upp och presenterade dagens innehåll. Sedan var det dags för ordförandena att ställa sig upp och presentera de två olika organisationernas arbete.

Vi får inte glömma den riktigt roliga och förvirrande lära känna leken som alla tyckte var udda men ändå rolig. Abuna Samuel intog sedan sin plats där framme och hade en underbar föreläsning som var väldigt uppskattad av alla!

Mat det var något vi alla älskade, efter Abunas föreläsning var det dags för en riktigt god lunch och mycket skratt och prat kom på köpet! Man kan lugnt ta och säga att det inte var grupperat utan alla beblanda sig, det måste nog vara tack vare den roliga lära känna leken.

Efter den efterlängtade lunchen blev vi indelade i olika lag. Eftersom att vi var ca 70 personer så blev det 7 olika lag. Första uppgiften var att vara med i en diskussion om ”prinsen och prinsessan” och sedan lösa problemet som handlade om vem synd hade varit störst. Efter många dissningar och kontringar från olika lag kom alla överens om att alla synder är lika stora inför Gud och att vi inte har någon rätt att döma, utan det är bara Gud som kan döma.

När den heta diskussionen var slut var det äntligen dags för mini OS, som bestod av fyra olika grenar: höjdhopp, längdhopp, 60 meter och stafett. Vissa gick in för det och var jätte duktiga, dem kanske borde vara med i den riktiga OS om några år. Medan andra går att diskutera! Men dem gjorde hela grejen rolig i alla fall. Vissa kollade bara på och hejade för fullt.

Mini OS:en var slut och likaså ungdomarna. Efter det sjöngs det några vackra hymner bland annat från Abuna Samuel, hymnen ”Bsebyon hoteno” väldigt uppskattad!

Sedan var det dags att gå till restaurangen Aten, äta och umgås med varandra. Det var allt som hände där borta. Senare var det dags att ta farväl. Vilket var väldigt jobbigt för vissa av oss och andra fastnade där dom hade riktigt stora problem med att förstå att det är dags att gå.

Vi vill ge ett stort tack till Abuna Samuel som kunde närvara och välsigna denna dag med sina ord och hymner, vi vill också tacka SOKU och UI och alla andra som gjorde denna dag möjlig och underbar. Hoppas att vi ses snart igen!

Bilder kommer inom kort!

Rosmari Mushe – MU