Den 11-12 Juli hade vi i Soku-Norrköping S:ta Maria aktivitetsdagar med vår kära Abona Deyroyo Samuel. På lördagen var även Soku-Jönköping, Soku-Norrköping S:t Kyriakos, några från Soku-Örebro samt den andra S:ta Maria kyrkan i Norrköping närvarande.

Fredagen började med fika och ungdomarna fick möjlighet att träffas och prata med varandra. Sedan gick vi in i kyrkan för att lyssna på vår kära Abona Deyroyo Samuel som kom trots att han var sjuk i feber och halsfluss. Ämnet idag var ”Att leva ett liv med Jesus”, en andlig föreläsning som verkligen värmde våra hjärtan. Kvällen avslutades med vackra hymner av Abona.

Lördag morgon var det dags för ungdoms-Gudstjänst med Abona Samuel. Även vår kära församlingspräst Abona Mette Mourad var på plats. Abona Samuel med sin ljuvliga stämma framförde många av Gudstjänstens böner på svenska så att alla ungdomar skulle förstå vad som sades. Det blev en oerhört fin Gudstjänst, tror inte att någon gick ut från kyrkan oberörd!

Därefter bjöds det på god Tacos och ungdomarna fick tillfälle att lära känna varandra. Snart var det dags för femkamp och alla gick ut på det stora gräsfältet bakom kyrkan. Ut med oss på gräset var även Abona Samuel. Efter skratt, mycket kämpande och tänkande på de olika stationerna begav vi oss in igen. Nu var det dags för en föreläsning av Abona Samuel och därefter fick ungdomarna möjlighet att skriva anonyma frågor till Abona, vilka brukar vara mycket givande.

Vi tackar Abona Samuel av hela vårt hjärta för de mycket fina dagarna vi fick tillbringa med honom samt för allt han gör för oss ungdomar! Må Gud ge honom hälsa och stärka honom i hans tjänst! Vi tackar också alla ungdomar både från Norrköping och utanför för er närvaro! Sist men absolut inte minst, tackar vår käre Gud för allt!

Gud den ende vise, tillhör äran, genom Jesus Kristus, i all evighet, amen. (Rom 16:27)

SOKU-Norrköping, S:ta Maria