Eftermiddagen den 14:e november var det äntligen dags för alla att bege sig till den efterlängtade veckoslutkursen i religion, som i år skulle äga i Nora. klockan 19.00 var alla på plats förutom Norrköping, som hade kört fel på grund av att deras mänskliga navigatör tog en paus. När Norrköping äntligen kom fram intog ledarna och Yusuf Aydin sina platser där framme för att presentera helgen och sig själva. När det var klart var det mat som stod på tur, men innan välsignades maten av Fr Jakob Kasselia.

Mätta och belåtna var det dags för alla ungdomar att lära känna varandra, det började med namn leken och avslutades med tidningen. Senare begav vi oss upp till tredje våningen, där Abuna skulle hålla en bibelstund. Efter den underbara bibelstunden, var det dags för dem som ville bikta sig och därefter en meditation.

Meditationen var slut och likaså ledarna för dem hade bestämt sig för att det var läggdags. De ansåg att det var viktigt att alla gick och la sig för att klara av morgondagen. Men ungdomarna höll inte med.

Nu är det en ny dag, lördag! Den dagen började med en morgonbön med Abuna och fortsatte med en energirik frukost! Alla hade fått i sig massa energi, kanske lite för mycket också på grund av frukosten. Men det var nog lika bra det kanske eftersom att ungdomarna förbrände lite energi när dem begav sig upp till tredje våningen för att lyssna på Sandra Özmens förläsning med temat ”Närma er Gud så skall Han närma sig er”. Det var en väldigt lärorik och uppskattad föreläsning.

Efter förläsningen var det dags att gå ner igen där Isaac skulle hålla en gruppövning. Ungdomarna delades in i fem grupper och sedan skulle varje grupp redovisa vad de kommit fram till tillsammans, denna gruppövning följdes av lite diskussioner emellan.

Nu hade det satts stopp för diskussionerna och det var dags för promenaden, inte vilken promenad som helst, utan en andlig promenad. Fastän det var kyligt, var det rätt så skönt med den promenaden. Men den där promenaden gjorde de flesta hungriga, en promenad på 30 minuter, rena bantningen hallå! Men kockarna var snälla mot oss, eller så var det bara en ren tur att maten blev färdig när alla var färdiga med promenaden.

Efter att vi fått ny energi igen stod Michael KassYusef på tur, det var dags för honom att hålla en bibelstund om ”Liknelsen om såningsmannen” med de underbart söta ungdomarna. Bibelstunden var väldigt uppskattad av ungdomarna, det som stod på schemat därefter var sketch som anordnades av ledarna för oss ungdomar. Kan inte säga mer än sådär; Oh my Good! En stjärna till er från alla ungdomar! Det klickade till inuti alla, på olika sätt! Sketchen diskuterades en stund och därefter var det kvällsbön. Ledarna var så pass snälla att dem gav de stackars ungdomarna en timmes fritid, där gällde det att utnyttja fritiden på bästa sätt. När fritiden var slut var det dags för gissa vad… hm, mat! Mumsigt och gott var det.

Då det var färdigt hade vi en testund som också innehöll en frågestund, mäktigt va? Alla tyckte att den stunden var skön, mitt under den underbara stunden kom de tre musketörerna (kockarna) och några andra in med kaffe och tårta, det var nämligen så att Rosmari Mushe fyllde 17 år. Sen sjöngs det över hela rummet Jamå hon leva..osv..

Frågesunden fortsatte med lite tårta till, sedan var det dags att kolla på en film. När filmen var slut hade ledarna en överraskning till ungdomarna, dem delade in alla i grupper, inte vilka grupper som helst utan städ grupper. Vilket gick bra, städningen gick snabbt. När allt var städat hämta Simon Issa sin saz och börja spela och sjunga, vissa sjöng med, vissa dansa andra tog det bara lugnt och njöt. Efter det beslöt sig Simon för att lägga massa tandkräm på Elisabeth som sov. Sen var det ”läggdags”.

Det blev inte mycket till att sova för de flesta, återigen var det bara ledarna och sen får vi inte glömma vår älskade person (inga namn) som gick i sömnen. Klockan hade närmat sig fyra och efter ett gott skratt åt personen var det dags för vissa att kolla på film, Saw V, andra ville sitta och prata och andra föreslog att sova.

Tiden går så snabbt när man har kul nu hade vi närmat oss sista dagen, söndagen. Alla städade stugorna och packade för fullt och sedan intog de sina platser i respektive bil. Vi var på väg till S:ta Maria kyrkan i Örebro för att delta i gudstjänsten. När gudstjänsten var slut var det lekdags och skrattades för fullt, sedan var det som vanligt mat igen. Därefter tackade vi varandra för en underbar helg och sade adjö!

Ett stort tack till Gud för en underbar helg, men också till SOKU och ledarna för att de lagt ner så mycket tid och kraft för oss ungdomar och gjort denna helg möjlig.

”Ty där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem.”
Matt 18:20

Klicka här för att se bilder

Rosmari Mushe