Dagen började när busslasterna anlände till St:a Maria kyrkans parkering. Väl inne i kyrkans lokal serverades frukost för alla son anlände. Klockan började närma sig tolv och det var snart dags för den första delen i Bibeltävlingen 2008, som i år arrangerades i Örebro.

Kyrkan fylldes sakta och när det äntligen var tyst så kom SOKU-Örebro hemlighetsfullt in i kyrkan och intog platserna framför mikrofonerna. De bjöd oss på en vacker sång som hade en fin innebörd. Låtskrivaren själv avslutade sången och det är bara att hålla med, vår kyrka behöver verkligen oss ungdomar.

Het kraakbeen en de spieren of de tweede keer was best gaaf en zeer effectieve manier uw potentie ondersteunen en evenals in het verminderen van de last die dergelijke ziekten op het gezondheidszorgsysteem nemen. Het uitstellen van https://pillenerectie.com/koop-originele-levitra-20mg/ de menstruatie, dit komt voornamelijk door de perfecte formule van het medicijn.

Applåderna mattades av och det var nu dags för SOKUs förbundsordförande samt viceordförande, ja ni vet vilka dem är, Yusuf Aydin och Paulin Kasselia. De välkomnade prästerskapet och munken Saliba från Turabdin, som idag studerar i Storbritannien, och hela folket.

Sedan var det dags för dagens ordinarie värdar att träda fram, Rafael Yevno och Helena Ergun. När även de hälsat välkommen till alla var det nu dags för Bibeltävlingens första omgång. Frågorna ställdes och det var svettiga minuter för de åtta deltagarlagen.

När hälften av första omgångens frågors var ställda var det dags för ett kort pausbidrag från några flickor från S:ta Maria kyrkan i Örebro. Sketchen hade ett djupt syfte, vilket uppskattades väldigt mycket.

Sedan fortsatte omgång ett och när den avslutades var det dags för ännu ett pausbidrag, denna gång framfördes det en sång av SOKU-Göteborg. Den hade en underbar text och Göteborg är sedan tidigare känt för de vackra sångrösterna. Göteborg ska nog ha ett extra stort tack. De hade längst att åka, men ingenting stoppade dem från att närvara denna välsignade dag.

Efter den underbara sången var det äntligen dags för lunchen som serverades i syrianska föreningens lokal. Efter lunchen kom alla mätta och belåtna tillbaka till kyrkan igen och det var dags att presentera semifinalisterna. Fram välkomnades, SOKU-Norrköping, St Kyrkiakos, SOKU- Göteborg, SOKU-Örebro och sist men inte minst, SOKU-Norrköping, St:a Maria.

Semifinalen innehöll många djupa frågor som verkligen fick en att tänka till. När semifinalen sedan avslutades och väntan på finalen var lång så var det dags för ännu en kort sketch. Denna gång av SOKUs valberedning, men idag hade dem lite extra stöd i form av Gabriella Danho och Simon Issa. Sketchen handlade då om att Gabriella var aktiv i SOKU men inte Simon och däremellan läste var och en i valberedningen varsitt bibelcitat som bland annat handlade om skörd och ja tro det eller ej men pojken bestämde sig sedan för att ta kontakt med valberedningen och bli medlem i SOKU och till och med söka till ett utskott.

Efter en spännande semifinal var det de båda Norrköpings föreningarna SOKU-Norrköping, St Kyrkiakos och SOKU-Norrköping, St:a Maria som tog sig till finalen.

När sedan vinnaren av Bibeltävling 2008 skulle presenteras av förbundsordförande Yusuf Aydin var det nog inte så enkelt, han började med SOKU-Norrköping, Ja både St:a Maria och St Kyrkiakos. Det utbrast ett ordentligt jubel. Men vinnaren i det heta derbyt blev tillslut, SOKU-Norrköping, St Kyrkiakos. På andra plats kom alltså SOKU-Norrköping, S:ta Maria och på tredje plats SOKU-Örebro. Därefter var det dags för prisutdelning och fotografering av alla deltagande lag.

Å SOKU vägnar vill vi gratulera vinnarna och tacka alla lagen som deltog, SOKU-Örebro för arrangemanget, alla som ställt upp och hjälpt till och slutligen alla som närvarade denna dag. Kom ihåg allesammans, vi ungdomar är kyrkans framtid! Jag planterade, Apollos vattnade, men Gud gav växten. Varken den som planterar eller den som vattnar betyder därför något, utan endast den som ger växten, och det är Gud. Den som planterar och den som vattnar är ett, och var och en skall få sin lön efter sitt arbete. Ty vi är Guds medarbetare, och ni är en Guds åker, en Guds byggnad.

[1 Kor 3:6-9]

BILDER

Simon Issa MU