Den 31 augusti firar den syrianska ortodoxa kyrkan Mor Gabriels underdag. Idag ska vi tänka på alla mirakler han utförde med Guds hjälp. Mor Gabriel är ett bevis på att man är oslagbar när Gud är vid ens sida. Så kära systrar och bröder läs och reflektera över detta och ha alltid Gud mer er och i era hjärtan!

Mor Gabriel föddes i byn Beth Qustan år 594, han blev 74 år och 59 år av dessa år levde han som munk. Under dessa levnadsår utförde han fler underverk och mirakler än någon annan person. Redan i ung ålder började han skola och han lärde sig snabbt att läsa. Som barn fick han helig Ande och besökte en man som hette Gewargis och blev munk i ett kloster nära området. Det mesta han gjorde var att gråta och läsa böcker knäböjandes. Det var mycket läsning för hans del. Han sov inte mer än 2 timmar per natt. Oavsett väder eller årstid gick han alltid omkring barfota och det rann ofta blod från hans fötter. Redan under hans barndomstid genomförde han mirakler, bl.a. tog han livet av sin bror med sina ord och uppväckte honom några ögonblick senare.

Några olika mirakler:

 Mor Gabriel och hans vän som var abbot över Dayro do Slibo kom överens om att den som dog först av de två så skulle den ena be över den andre. Den första av dom som dog var abboten så då gick Mor Gabriel till Dayro do Slibo och skulle be över sin vän. Men han hade sådant medlidande och bad till Gud: ”min Herre precis som du väckte din vän Lasarus, väck också min vän abboten”. Abboten vaknade upp och levde i 15 år till och under dessa 15 år verkade han i Mor Gabrielklostret.

 Tisdagen den 23 december 668 kl 15.00 lämnade Mor Gabriels själ jorden. På begravningsceremonin fanns det en pojke på tio år som hette Simon och många andra människor. Det var så pass många människor att Simon trampades till döds precis innan alla skulle börja äta. Biskoparna, munkarna och prästerna lade pojken på Mor Gabriels kista och bad till Herren under en tystnad De tog fram nattvardsvinet och nattvardsbrödet och bad till Herren i Mor Gabriels namn och helt plötsligt stod pojken upp och det fanns inte några tecken på att han hade blivit nertrampad.

 En annan gång kom Mor Gabriel till en by som heter Albene. Natten då det var dags för honom att lämna byn dog en liten yngling han hörde bittra rop och folk bad Mor Gabriel att närvara på sorgeceremonin och be över stackars pojkens själ. Mor Gabriel kände stort medlidande och ville uppväcka ynglingen och grät häftigt och bad innerligt till Gud och pojken vaknade till, blev munk och kom själv att utföra mirakel.

Som jag sa i början, firas han flera gånger om året.Dessa är hans minnesdagar: 6 augusti: firas som en tradition av Kusnoye 31 augusti: firas hans mirakler 23 december: firas till minne av hans bortgång

Generar erección cuando hay https://brain-farmacia.com/que-es-levitra-10-mg-y-para-que-sirve/ estimulación erótica o el sintoma estelar de la disfuncion erectil aumenta con la edad o la base del medicamento fue el inhibidor de la fosfodiesterasa-5 Cialis. Consulte a su medico si tiene la tentacion de autodiagnosticarse, son otras causas de este trastorno sexual.

Må Hans böner vara med oss alla, Amen!

Rosmari Mushe -MU